De mooiste dagattracties en musea van de beide Limburgen garanderen je een onvergetelijke ervaring

Download je gratis Limburgpas 2018-2019 en geniet van aantrekkelijke kortingen en extraatjes. Nog geldig tot 1 april 2019. Daarna komt de nieuwe Limburgpas 2019-2020 uit.

LEES MEER

  • >
  • Home
  • >
  • Dagattracties

Toegangspoort Mechelse Heide

Terug naar overzicht

Toegangspoort Mechelse Heide
Joseph Smeetslaan 280
3630 Maasmechelen
België
Tel. 089 76 98 88
visit@maasmechelen.be
www.visitmaasmechelen.com

Volg ons op
MEER ACTIVITEITEN
 
Toegangspoort Mechelse Heide

Toegangspoort Mechelse Heide

De Mechelse Heide – één van de grootste heidegebieden in Vlaanderen – ligt op de oostelijke rand van het Kempisch Plateau. Voor wandelaars is het de toegangspoort bij uitstek tot het Nationaal Park Hoge Kempen. Je vindt er een divers palet van wandelingen door bossen, heide en langs verlaten groeves. Een forse klim wordt steevast beloond met prachtige vergezichten. Anders dan aan de andere vijf toegangspoorten vind je hier geen bezoekersonthaal. Het is wel mogelijk om de wandelkaart aan te kopen bij de drie instapplaatsen: Camping Salamander (hoofdtoegang), Camping Kikmolen en café de Statie. Je kan er ook genieten van een hapje en een drankje.

Wandelen
Vanaf deze toegangspoort starten maar liefst 7 wandellussen. Daarnaast zijn er nog 5 wandellussen aan instapplaatsen Station Eisden en camping Kikmolen. Je kan vanaf deze toegangspoort ook inpikken op de lange afstandsroute van 72 km. Wil je zelf je wandelroute samenstellen? Dat kan aan de hand van de wandelwissels die je terugvindt op de wandelkaart.

Zandloperpad
Specifiek voor mindervaliden is er een zandloperpad met belevingselementen. Dit rolstoelpad van 1,5 km doorheen de voormalige zandgroeve toont de verschillende biotopen van het Nationaal Park. Een mini-Nationaal Park zeg maar. Een vogelkijkwand, een vlonder en enkele fysieke uitdagingen maken het nog leuker. Kinderen kunnen dan weer naar hartenlust ravotten op een zandduin of in het speelbos.

Op stap met een Ranger
Trek er in kleine groepjes op uit met een Ranger en ontdek op een ontspannen, soms actieve, maar altijd verrassende manier de Hoge Kempen. Rangers laten recreanten, natuurliefhebbers, scholen, bedrijven en jongeren een aangename tijd beleven in de natuur. Op een speelse en duurzame wijze leer je de natuur en de natuurgerichte recreatiemogelijkheden kennen. Meermaals per maand kan je aansluiten bij begeleide wandelingen doorheen het Nationaal Park Hoge Kempen. Enkele aanraders: eeuwenoude verhalen komen tot leven, Smakenwandeling, Struinen door de paarse heide, Indian
Summertocht.

Toegangspoort Mechelse Heide
Toegangspoort Mechelse Heide
Toegangspoort Mechelse Heide