• >
  • Home
  • >
  • Dagattracties

Bocholter Brouwerij Museum

Terug naar overzicht

Bocholter Brouwerij Museum
Dorpsstraat 53
3950 Bocholt
België
Tel. +32 (0)89 48 16 76
p.martens@pandora.be
www.bocholterbrouwerijmuseum.be

Openingsuren
Het Bocholter Brouwerijmuseum bezoeken kan in de maanden juli en augustus iedere dag, telkens van 13.00 uur tot 17.00 uur met vaste rondleidingen om 13.30 en 15.30 uur.
Groepsbezoeken op afspraak zijn het hele jaar door mogelijk. Geleid bezoek olv.een deskundige gids kan zowel voor- als namiddag en duurt +/- 2 uur, inclusief een bezoek aan de gelagzaal.

Prijzen
Per persoon: €6,50
Per groep van maximum 20 personen is een gids voorzien aan €20,00. Is de groep met meer dan 20 personen wordt er een tweede gids voorzien.

Wenst u meer informatie? Stuur ons dan gerust een e-mail of contacteer ons op bovenstaand adres.

Volg ons op
 
MEER ACTIVITEITEN
 
Bocholter Brouwerij Museum

Bocholter Brouwerij Museum

Het museum van de vriendschap

Als rusthuis van oude en afgedankte machines, vertelt het Bocholter Brouwerij Museum op eigen wijze, het merkwaardige en nostalgische verhaal van de brouw geschiedenis, met al haar typische anekdotes, vanaf de 18de eeuw tot heden.

Van de mouterij, dwaalt men door de brouwzalen, via de eiken gist- en lagervaten, naar de flessen- en vatenafdeling, om vervolgens langs de transportafdeling met oude bierkarren en old-timer vrachtwagens te komen tot in de gezellige proeverij van het museum. Ook fietsers en wandelaars zijn van harte welkom op het zonnige en mooi aangelegde buitenterras.

De verbazingwekkende collectie vertelt al sinds 1979 het verhaal van de ware bierkunst doorheen de industriële geschiedenis vanaf 1758 tot nu. Het grootste brouwerijmuseum in Europa - niet minder dan 4.000 m2 groot - huisvest daarnaast ook een state-of-the art accomodatie voor allerlei bedrijfsinitiatieven.

Bocholter Brouwerij Museum
Bocholter Brouwerij Museum