De mooiste dagattracties en musea van de beide Limburgen garanderen je een onvergetelijke ervaring

Download je gratis Limburgpas 2019-2020 en geniet van aantrekkelijke kortingen en extraatjes.

Download je Limburgpas

  • >
  • Home
  • >
  • Dagattracties

ZLDR Luchtfabriek

Terug naar overzicht

ZLDR Luchtfabriek
Marktplein 5
3550 Heusden-Zolder
België
Tel. +32 11 80 80 88
toerisme@heusden-zolder.be
http://toerisme.heusden-zolder.be

Openeningsuren
elke dag van 9 tot 17 uur.  (Uitzonderlijk gesloten op: 24 en 31 december vanaf 13.00 uur en 25 december en 1 januari: ganse dag gesloten)

Volg ons op
MEER ACTIVITEITEN
 
ZLDR Luchtfabriek

ZLDR Luchtfabriek

Ontdek het mijnverleden in al haar glorie

Benieuwd hoe er op 800 m diepte geademd en gewerkt kon worden of hoe het voelt om in een oneindige schacht te staan? Ooit al door een kleurrijke jungle van buizen en staal gewandeld? Hier beleef je het!
Heusden-Zolder is een magistrale ruimte rijker. Het voormalige ophaalmachinegebouw en de presluchtcentrale zijn omgetoverd tot een boeiende ruimte waar je het mijnverleden in al haar glorie kan beleven. In april 2015 werd het gebouw voor het publiek geopend.

Wandel tussen de reusachtige compressoren van het ophaalmachinegebouw naar het balkon met een prachtig zicht. Bekijk intrigerende films, bewonder de indrukwekkende architectuur en de effecten van de lichtkunstwerken van Jaap van den Elzen en de lego-constructies van o.a. Dirk Denoyelle. Onderweg, in o.a. de bedieningscabine van de lift, spreken ex-mijnwerkers je aan.

Elke tweede en vierde woensdagnamiddag van de maand kun je op het Marktplein ook terecht voor de multiculturele markt, een begrip in Limburg en omstreken. Met zijn specifiek en divers aanbod van onder meer exotische etenswaren, stoffen en gordijnen is de markt één van de grootste van Limburg.

ZLDR Luchtfabriek
ZLDR Luchtfabriek
ZLDR Luchtfabriek
Limburgpas

Voordelen met je Limburgpas!

Op zondagen is er om 14 uur een geleid bezoek aan  €1,50  in plaats van € 3/persoon. (Tot 12 jaar gratis). ZLDR Luchtfabriek is alle dagen toegankelijk van 10 tot 17 uur.