• >
  • Home
  • >
  • Dagattracties

Mergelgrotten van Kanne

Terug naar overzicht

Mergelgrotten van Kanne
Avergat 14
3770 Kanne
België
Tel. +32479447446
info@mergelgrottenvankanne.be
www.mergelgrottenvankanne.be/contact

Volg ons op
 
MEER ACTIVITEITEN
 
Mergelgrotten van Kanne

Mergelgrotten van Kanne

 

Covid maatregelen :

Boek eenvoudig direct via sms voor de vaste rondleiding mergelgrotten inclusief bezoek aan echte champignonkwekerij én mergelaterlier van woensdag toe en met zondag om 10u45, 11u, 12u30 en 12u45 (laatste vertrek). Geef tijdstip, datum, naam en aantal deelnemers door.
Tel. +32 479 44 74 46

 

Ontdek het nieuwe én tegelijkertijd het meest authentieke stukje mergelgrotten van Kanne

Tijdens de rondleiding bezoek je de laatste actieve ondergrondse grotchampignonkwekerij van Vlaanderen en Nederland en krijg je een unieke blik achter de schermen over het verleden, heden en de toekomst van de beroemde bruine grotchampignon en kun je proeven waarom de champignons van Dirk Jackers als streekproduct zijn erkend. Je kunt hier ook grotchampignons kopen.

Vervolgens wandelen we naar Museum Reggers en het proeflokaal, waar in alle rust het Hesbania bier in eikenhouten vaten op haar volle smaak kan komen en de wijnen van het Wijndomein Vlijtingen én de Pompagne by CleurenCiders ‘sur latte’ hun rijpheid kunnen bereiken. Alles wordt afgewerkt volgens de 'methode traditionelle'. Hier kan je ook proeven van de unieke ‘riestevlaai’ van bakker Smets die haar oorsprong vindt in de donkere mergelgrot.

Museum Reggers is ontgonnen tussen 1807 en 1818 door blokbreker Reggers. Het werkfront, de originele opschriften en tekeningen van deze blokbreker zijn bewaard gebleven. Tijdens WO2 was hier een champignonkwekerij, nu is dit een champignonmuseum en kweekt men hier nog altijd witloof.

Bewonder daarna in het mergelatelier de kunstwerken van mergelzandsteen, muurschilderingen, levensgrote zandsculpturen, opgezette vleermuizen en het educatieve fossielenmuseum. Hier worden ook mergelworkshops gegeven.

Het mergelatelier is door de gemeente Riemst erkend als officiële trouwlocatie.

I.V.M. COVID-19: aangepaste rondleiding 

Er is een vastgestelde looproute, een gids wacht u op bij de ingang en begeleidt u naar het museum en het mergelatelier. Daarna neemt een volgende gids het over, bij het mergelatelier komt champignonkweker Dirk Jackers u ophalen voor de rondleiding door de ondergrondse champignonkwekerij.

Te beleven Woe tem zondag (juli en augustus) In september op zaterdag en zondag, om 10h45 en om 12h45; max 20 personen.

U ontvangt dan tevens kortingsbonnen voor het Fort van Eben-Emael € 2, de Toren van Eben Ezer € 1,50 en de Jachthaven in Kanne € 2 voor een 12-uurtje. De kaartjes kunt u op verschillende dagen inwisselen en zijn geldig tot 29 september.

Prijs: €6 pp voor volwassenen, €3.5 voor kinderen tot 10 jaar Korting € 0,50 voor gasten die via jullie boeken

Duurtijd: 1 uur 15 minuten
Tickets reserveren kan via:
0479447446
www.mergelgrottenvankanne.be/contact

Mergelgrotten van Kanne
Mergelgrotten van Kanne
Mergelgrotten van Kanne