• >
  • Home
  • >
  • Dagattracties

Mijnmuseum Beringen

Terug naar overzicht

Mijnmuseum Beringen
Koolmijnlaan 201
3582 Beringen
België
Tel. +32 11 45 30 25
info@mijnmuseum.be
www.mijnmuseum.be

Bij het bezoek aan de Mijnzondagen is de museumtoegang niet inbegrepen. - Bij het bezoek aan het Mijnmuseum is de gegidste rondleiding niet inbegrepen in de museumtoegang (2€ per persoon extra), maar het gebruik van de iPod wel. - Individuele bezoekers dienen niet te reserveren voor een museumbezoek of een rondleiding in de ondergrondsimulatie. Voor groepen en scholen zijn reserveringen verplicht via 011 42 15 52 of toerisme@beringen.be Duur: 2 u. per arrangement.

Volg ons op
 
MEER ACTIVITEITEN
 
Mijnmuseum Beringen

Mijnmuseum Beringen

Het Mijnmuseum van Beringen werd in 2012 helemaal vernieuwd werd op maat van gezinnen en individuele bezoekers en barst van leuke activiteiten voor jong en minder jong! De combinatie van de tentoongestelde authentieke materialen met hedendaagse getuigenissen, audio- en beeldfragmenten en een multitouch-tafel brengt het mijnverleden op een boeiende manier dichterbij. Als aanvulling op je museumbezoek kan je een bezoek aan de ondergrondsimulatie brengen met een enthousiaste gids! Extra leuk is de gloednieuwe iPod-rondleiding (beschikbaar in het Nederlands, Frans, Duits en Engels) waarmee je samen met ex-mijnwerker Roberto Pasquali herinneringen ophaalt.

Ook voor kinderen is er wat nieuws voorzien : zij kunnen thuis via de pc virtueel kennismaken met de mijngebouwen van Beringen door het gratis spel ‘Maximine’ te spelen. Download het spel op www.mijnmuseum.be, word een virtuele mijnwerker en kom het nadien aan den lijve ondervinden.

Als kers op de taart organiseert het Mijnmuseum elke eerste en derde zondag van de maand (nog tot en met oktober) Mijnzondagen waarbij de prachtige historische mijngebouwen open gezet worden voor het grote publiek.

Meer informatie via onze site www.mijnmuseum.be Prijzen

Mijnmuseum Beringen
Limburgpas

Voordelen met je Limburgpas!

€ 5 i.p.v. € 6 op individueel bezoek (enkel voor volwassenen en niet geldig tijdens Mijnzondagen)