• >
  • Home
  • >
  • Dagattracties

Gallo-Romeins Museum

Terug naar overzicht

Gallo-Romeins Museum
Kielenstraat 15
3700 Tongeren
België
Tel. 012/67.03.30
grm@stadtongeren.be
www.galloromeinsmuseum.be

Openingsuren
Dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur
Zaterdag, zon- en feestdagen van 10.00 uur tot 18.00 uur
Maandag is sluitingsdag!

Prijzen
U vindt een overzicht van onze prijzen en voorwaarden op
onze website.

Volg ons op
 
MEER ACTIVITEITEN
 
Gallo-Romeins Museum

Gallo-Romeins Museum

Een spannende reis doorheen de tijd

Ontdek het veelzijdige verhaal van de mens in de regio Limburg: van de prehistorie tot het einde van de Romeinse tijd. Maak kennis met de grote omwentelingen en kijk naar meer dan 2000 objecten uit de eigen collectie, mooi uitgelicht en gepresenteerd in een verrassende scenografie van Niek Kortekaas.

Het Gallo-Romeins Museum spaarde kosten noch moeite om de permanente tentoonstelling voor iedereen boeiend te maken. Educatieve films, maquettes en levensechte figuren in kunsthars brengen lang vervlogen tijden tot leven. Lees de heldere boodschappen, geniet samen met uw kinderen van leerrijke animaties en interactives of reserveer een bekwame gids voor een fascinerende rondleiding.

U ontdekt dat een samenleving nooit toevallig functioneert zoals ze functioneert. Dat er redenen zijn waarom een cultuur is wat ze is, mensen doen wat ze doen en zijn wie ze zijn. ‘Wat volgt, staat altijd in verband met wat eraan voorafging’. De Romeinse keizer-filosoof Marcus Aurelius zei het vroeger al. Vandaag is het ons motto.

Eén ding is zeker: bezoek deze tentoonstelling en het verre verleden laat u nooit meer los. Meer nog: u kijkt voortaan met heel andere ogen naar het heden.

Gallo-Romeins Museum
Gallo-Romeins Museum
Gallo-Romeins Museum
Limburgpas

Voordelen met je Limburgpas!

Permanente voorstelling: € 5  i.p.v. € 7