• >
  • Home
  • >
  • Dagattracties

Musea Maaseik

Terug naar overzicht

Musea Maaseik
Markt 45
3680 Maaseik
België
Tel. 089/566890
musea@maaseik.be
http://museamaaseik.be

Voor meer informatie ga naar onze website.                      

Volg ons op
 
MEER ACTIVITEITEN
 
Musea Maaseik

Musea Maaseik

De verschillende entiteiten die u kan bezoeken

Op 21 augustus 2009 heropende dit totaal vernieuwde Regionaal Archeologisch Museum stilletjes zijn deuren. Gedurende drie jaar werd er hard gewerkt aan een nieuw concept waarin de uitgebreide collectie meer tot haar recht kon komen.
Wanneer de bezoeker via een originele 17e-eeuwse deuromlijsting het museum binnenstapt staat hij oog in oog met een unieke collectie die tot de verbeelding spreekt. Het leven van de mens in en rond Maaseik wordt er chronologisch voorgesteld vanaf de steentijd tot en met het post-middeleeuws tijdperk.

De Musea Maaseik blijven ervoor gaan en lanceerden in 2011 de heropening van de Oudste Privéapotheek van België, weliswaar onder een speciale formule. Vanaf 21 december 2011 startten de restaurateurs met de restauratie van het apotheekmeubilair. Vanaf januari 2013 is de oude apotheek weer in zijn oude glorie te bewonderen

Op loopafstand van het Regionaal Archeologisch Museum bevindt zich de neoclassicistische Sint-Catharinakerk. Hoewel deze parochiekerk reeds in 1244 werd opgericht kreeg ze pas in 1840-1841 haar huidige vorm. Deze kerk is toegewijd aan de martelares Catharina van Alexandrië, die omstreeks 310 voor haar geloof, geradbraakt en onthoofd werd. Deze kerk bezit één van de, zoniet dé belangrijkste kerkschatten van Limburg. Het betreft één van de opmerkelijkste cultuurhistorische overblijfselen uit de Karolingische periode (750-900 n. Chr.): de CODEX EYCKENSIS, het oudste evangelieboek van de Benelux.

In deze gloednieuwe permanente educatieve ruimte overladen we je met maar liefst 17 verschillende doeactiviteiten!

Na een bezoek aan het museum kun je alles zelf in praktijk brengen. Maak je eigen pijl om op jacht te kunnen gaan of trek eens een maliënkolder aan en wordt een echte soldaat. Hou je meer van het mystieke, vermaal dan oker en kleur je gezicht of laat de artiest helemaal in je los en ontwerp je eigen juweel.

Langs de Bos- of Oeterbeek draait alles om de watermolens. Maaseik kent nog tien molens op haar grondgebied, waarvan er een aantal prachtig zijn gerestaureerd en ook nog steeds in werking zijn nl., de Neermolen en de Klaaskensmolen.

Vanaf 2013 behoren zij tot de erkende actieve molens.

Musea Maaseik
Musea Maaseik
Musea Maaseik
Limburgpas

Voordelen met je Limburgpas!

Combinatieticket Apotheekmuseum, Kerkschatten van Sint-Catharina en Regionaal Archeologisch Museum: € 5 i.p.v. € 6 per persoon