• >
  • Home
  • >
  • Dagattracties

Bezoekerscentrum Lieteberg

Terug naar overzicht

Bezoekerscentrum Lieteberg
Stalkerweg z/n
3690 Zutendaal
België
Tel. +32 (0)89 25 50 60
maryse@lieteberg.be
www.lieteberg.be

Wil je graag onze openingsuren kennen?

Surf dan zeker naar onze website voor meer info https://www.lieteberg.be/nl/locaties

Volg ons op
 
MEER ACTIVITEITEN
 
Bezoekerscentrum Lieteberg

Bezoekerscentrum Lieteberg

Lieteberg is 1 van de 5 toegangspoorten van het Nationaal Park Hoge Kempen. Lieteberg is de poort van de MICROKOSMOS. Een bezoek aan het ondergrondse insectenmuseum 'Entomopolis' mag zeker niet ontbreken. Naast kriebelende insecten en fladderende vlinders kan je ook op blootsvoets wandelen, een unieke sensatie. 

Blotevoetenpad: In Lieteberg kan je bovendien terecht voor een verkwikkende toch op het Blotevoetenpad. Voel met je zintuigen en je voeten de bijzondere prikkels van hout, stenen, boomsnippers, gras, leem en water op een gecontroleerd parcours van 3km dat enkel toegankelijk is op blote voeten. Bovendien kan je je ogen de kost geven vanuit de 18 meter hoge houten uitkijktoren (enkel toegankelijk op blote voeten) en mag je verdwalen in het labyrint. Na afloop kan je in de cafetaria of op het terras genieten van een drankje en een stukjes Limburgse vlaai. 

Entomopolis met vlinderkoepel: Via Lieteberg kan je uitgebreid kennismaken met de fascinerende wereld van kleine kriebeldiertjes, de 'microkosmos'. Je kan hier ook kennis maken met de imkersmethoden, maar ook insectenwandelingen heeft het centrum op het programma staan. 

Bezoekersonthaal: Hier kan je terecht voor toeristische informatie en toegangstickets voor het Blotevoetenpad en Entomopolis. 

Voor meer informatie surf naar www.lieteberg.be

Bezoekerscentrum Lieteberg
Bezoekerscentrum Lieteberg
Limburgpas

Voordelen met je Limburgpas!

Van 14/03/2020 t.e.m. 08/11/2020: € 6 i.p.v. € 8 voor een combiticket, kind.-1m20: € 4 i.p.v. € 6 (Blotevoetenpad, Entomopolis en Vlinderkoepel) Overige data: van 09/11/2020 t.e.m. 12/03/2021 voor een ticket Entomopolis (insectenmuseum) € 4 i.p.v. € 6