• >
  • Home
  • >
  • Dagattracties

Bezoekerscentrum Lieteberg

Terug naar overzicht

Bezoekerscentrum Lieteberg
Stalkerweg z/n
3690 Zutendaal
België
Tel. +32 (0)89 25 50 60
maryse@lieteberg.be
www.lieteberg.be

Wil je graag onze openingsuren kennen?

Surf dan zeker naar onze website voor meer info https://www.lieteberg.be/nl/locaties

Volg ons op
 
MEER ACTIVITEITEN
 
Bezoekerscentrum Lieteberg

Bezoekerscentrum Lieteberg

Blotevoetenpad
Leef en beleef met vrienden en familie

Hang je schoenen aan de haak voor een wandeling doorheen water en modder. Voel met je zintuigen en je voeten de bijzondere prikkels van hout, stenen, boomsnippers, gras en leem op en gecontroleerd parcours van ongeveer 3 km. Klim en klauter over de talrijke heuvels en hellingen, wandel over de hangbrug en vind de weg terug door het labyrint. Geniet van een prachtig uitzicht over het Nationaal Park Hoge Kempen boven op de 18 meter hoge toren.

Entomopolis
Ontdek de fascinerende wereld van de insecten

Neem een kijkje in Entomopolis en duik onder in de fascinerende wereld waar kriebelbeestjes heer en meester zijn. Ontdek welke praal en pracht schuilgaat in je eigen huis en tuin. Beleef de vlucht van een honingbij zoals nooit tevoren en ervaar de springkracht van een vlo in een wedstrijdje hoogspringen. In ons insectenmuseum leer je welke superkrachten insecten écht bezitten. Kom zien welke rol insecten spelen in ons dagelijks leven. Je zal versteld staan van wat de kriebelbeestjes allemaal voor ons doen. Jong, oud, groot of klein, in Entomopolis ben je nooit uitgekeken!

Vlinderkoepel
Ga op zoek naar de fluwelen pareltjes in onze koepel

Laat je verbazen door de dansende pareltjes in de vlinderkoepel met Europese dagvlinders. In onze overdekte bloemrijke tuin kun je zonnig weer genieten van de kleurrijke fladderaars die om je heen vliegen.

Cafetaria
Heb je genoten van een heerlijke wandeling rondom Lieteberg of in het bezoekerscentrum? Kom dan even uitblazen op ons mooie grasterras met een verfrissend drankje en een lekker stuk Limburgse vlaai. Elke dag hartelijk welkom in Lieteberg!

Nationaal Park Hoge Kempen
Ontdek een uniek stuk natuur op de kruising van drie regio’s. De Kempen, het Maasland en Haspengouw zijn nooit ver weg. In Lieteberg sta je met beide voeten in het Nationaal Park Hoge Kempen en kan je genieten van rust en stilte tijdens een van de vele bewegwijzerde wandelroutes in en rondom Lieteberg.

Fietsverhuur
Wil je graag ‘het groenste snoepje van Vlaanderen’ ontdekken met de fiets? Lieteberg is de perfecte uitvalsbasis om het Nationaal Park Hoge Kempen te ontdekken en is gelegen tussen knooppunt 64 en 251. Géén fiets bij de hand? Reserveer dan nu je fiets via www.fietsparadijslimburg.be, ontdek het ruim aanbod aan fietsen en haal je fiets op aan ons bezoekerscentrum.

Fietsen door de heide
Vertrek vanuit het bezoekerscentrum richting knooppunt 550 en 551 en fiets dwars door het Nationaal Park Hoge Kempen, over een 300 meter lange fietsbrug en laat je betoveren door het prachtig uitzicht over de heide. Neem zeker ook even de tijd voor ‘Fietsen door het water’ gelegen op een fietsafstand van het bezoekerscentrum.

Bezoekerscentrum Lieteberg
Bezoekerscentrum Lieteberg
Limburgpas

Voordelen met je Limburgpas!

Van 19/03/2023 - 05/11/2023 : € 8,50 i.p.v. € 10,50 voor een combiticket, kind.-1m20: € 5,00 i.p.v. € 7,00 (Blotevoetenpad, Entomopolis en Vlinderkoepel)

Overige data: van 06/11/2023 t.e.m. 11/03/2024 voor een ticket Entomopolis (insectenmuseum) € 4 i.p.v. € 6